עצמאי שכיר

במשך שנים, שוק העבודה, הן בארץ והן בעולם, הגדיר אך ורק שני סוגים של עובדים: הראשון הינו עצמאי, ואילו השני הינו שכיר. לעומת זאת, במהלך השנים האחרונות, שוק העבודה הגדיר סוג חדש של בעל מקצוע, עצמאי שכיר שמו. באופן פשטני ביותר, כאשר אומרים עצמאי שכיר, הכוונה הינה לעובד אשר מתפקד גם כעצמאי, אבל גם כשכיר. יחד עם זאת, סטטוס זה 'גורר' עימו משמעויות נלוות רבות. במאמר זה נסביר לכם הכול.

כל מה שצריך לדעת על עצמאי שכיר

ברמה המילולית, כאשר אומרים עצמאי שכיר, הכוונה הינה לאדם אשר משלח ידו ומקור פרנסתו נפרשים על פני שתי זירות עבודה: הראשונה הינה באמצעות עסק עצמאי של מכירת שירותים או מתן שירותים, ואילו השנייה הינה באמצעות עבודה של שכיר במסגרת עבודה כזו או אחרת אצל מעביד מסוים. ברמה המעשית, סטטוס של עצמאי שכיר מוענק לעצמאיים אשר עובדים גם בתור שכיר כתוצאה מסיבות כאלה או אחרות.

עצמאי שכיר – סטטוס בעל יתרונות ו'שקט תעשייתי'

אין ספק, כי עסק עצמאי מצליח 'טומן' בתוכו יתרונות רבים בעבור בעל העסק עצמו. יחד עם זאת, לא תמיד כל עסק עצמאי יכול למלא את כל צרכיו הכלכליים של בעל העסק, בטח כאשר מדובר בעסק בעל הוצאות מרובות. מעבר לכך, גם העסק המצליח ביותר לא מבטיח 'ראש שקט'. לכן, אין זה פלא לראות, עצמאיים רבים, ובעיקר בעלי מקצועות חופשיים כמו רופאים ועורכי דין עובדים בשעות הפנאי שלהם כשכירים. כך בעצם נולד הסטטוס של עצמאי שכיר, סטטוס אשר מאפשר עצמאות כלכלית, אבל גם מספק רשת ביטחון נפלאה.

עצמאי? חשבת להיות עצמאי שכיר?

היום, יותר ויותר עצמאיים בעלי עסקים כאלה או אחרים משנים את הסטטוס המקצועי העצמאי שלהם לסטטוס של עצמאי שכיר – ולמה לא. סטטוס של עצמאי שכיר לא רק מאפשר להם בפעילות העצמאית שלהם, אלא גם מאפשר להם 'להרוויח' עוד הכנסה מהצד, יציבה, קבועה ועם כל הזכויות הסוציאליות שכה חשובות כמובן לכולם!